Vedligeholdelse af brændeovnen

Optænding

Når du fyrer op i din brændeovn, anbefaler vi, at du bruger optændingsblokke. Dette sikrer en god optænding, da optændingsblokke er produceret til at brænde klart og rent i lang tid. Hvis aviser eller lignede anvendes som optænding giver det en uensartet, dårlig og forurenende forbrænding.

Læs mere og se, hvordan du fyrer korrekt op her.

Tømning af aske samt rengøring

Brændeovnen skal tømmes for aske, når askelaget i bunden bliver for højt. Det gør du nemt med rysteristen, der sikrer, at asken falder ned i skuffen. Sørg altid for, at brændeovnen er kold, når du rengør den. Du må aldrig bruge vand på brændeovnen. Vi anbefaler ikke, at du bruger en normal støvsuger til at tømme din ovn for aske, da asken vil ødelægge støvsugeren.

Rengøring

Når du rengør din brændeovn, skal det ske med forsigtighed. Brug eksempelvis en støvsuger med børstehovedet monteret eller en tør klud. Vi anbefaler ikke, at du bruger en normal støvsuger til at tømme din ovn for aske, da asken vil ødelægge støvsugeren.

Spray

Skulle den varmebestandige maling på ydersiden af brændeovnen blive ridset, anbefaler vi, at du udbedrer skaderne med vores Senotherm Spray, der passer til alle typer brændeovne fra VARDE.

Glasrens

For at kunne nyde det fulde udsyn til ilden, bør glasset holdes rent. Ved korrekt fyring i din brændeovn vil glasset som udgangspunkt automatisk brænde rent. Får du alligevel brug for at rengøre glasset, skal du passe på med det gamle råd om at bruge vand og aske, da du kan risikere, at der er småsten i asken, som kan ridse glasset.

Vi anbefaler i stedet, at du bruger vores glasrens og Easy Clean-svamp, der er specielt fremstillet til formålet.

Se videoen her: