Forbrænding kræver ilt

For at din brændeovn fungerer optimalt skal der være ilt nok til stede i rummet, hvor brændeovnen er placeret. Dette er normalt ikke et problem i ældre huse, som ikke er energirenoverede. Har du et nyere hus eller har fået energirenoveret dit hus, kan dit hus være så tæt, at det ikke er muligt at få tilført tilstrækkeligt med ny ilt til forbrændingen. Et tegn på at der ikke er nok lufttilførsel til ovne, kan være, at der kommer røg i stuen når ovnen åbnes.

Kontakt din skorstensfejer, hvis du er i tvivl om, hvorvidt dit hus er for tæt.

Brændeovne med ekstern lufttilførsel

Er dit hus for tæt og er der af den grund ikke ventilation nok til holde forbrændingen kørende, kan du hos VARDE købe brændeovne, hvor der er mulighed for at tilslutte ekstern luft. Dette kræver, at der bliver monteret en slange, som skal føres gennem ydermuren eller fundamentet.

Det kan også være en mulighed at installere udluftningskanaler i hver ende af rummet.

Har du et hus, hvor frisklufttilførslen er lige på grænsen, skal du være opmærksom på, at emhætter, ventilationsanlæg eller lignende kan forstyrre lufttilførslen så meget, at din brændeovn ikke fungerer optimalt. Dette kan også bevirke, at der bliver trukket røg ind i stuen, når lågen åbnes.