Forbrænding kræver ilt

For at din brændeovn fungerer bliver optimal skal der være ilt nok til stede i rummet, hvor brændeovnen er placeret.

For at din brændeovn fungerer bliver optimal skal der være ilt nok til stede i rummet, hvor brændeovnen er placeret. Dette er normalt ikke et problem i ældre huse, som ikke er energirenoverede. Har du et nyere hus eller har fået energirenoveret dit hus, kan dit hus være så tæt, at det ikke er muligt få tilført tilstrækkeligt med ny ilt til forbrændingen. Et tegn på, at der ikke er nok lufttilførsel til ovne, kan være at der kommer røg i stuen når ovnen åbnes.

Kontakt din skorstensfejer, hvis du er i tvivl om, hvorvidt dit hus er for tæt.

 

 

Brændeovne med ekstern lufttilførsel

Er dit hus for tæt og der naturligt ikke er ventilation nok til holde forbrænding kørende, kan du hos VARDE købe brændeovne, hvor der er mulighed får at tilslutte ekstern luft. Dette kræver, at der bliver monteret en slange, som skal føres gennem ydermuren eller fundamentet.

Det kan også være en mulighed at installere udluftningskanaler i hver ende af rummet.

Har du et hus hvor frisklufttilførslen er lige på grænsen, skal du være opmærksom på at emhætter, ventilationsanlæg eller lignende kan forstyrre lufttilførslen så meget, at din brændeovn ikke fungerer optimalt. Dette kan også bevirke, at der bliver trukket røg ind i stuen, når lågen åbnes.